Dag één van de Australian Open

Foto William West/AFP
Foto William West/AFP

MELBOURNE. Invallende duisternis op baan 6 op het Melbourne Park tijdens de eerste dag van de Australian Open, met op de achtergrond het zakendistrict in het centrum van de stad. De Duitse Andrea Petkovic serveert in haar eerste rondepartij tegen de Russische Jelizaveta Koelitsjkova, die ze zou verliezen met 7-5 en 6-4. Haar zalmroze outfit is onderdeel van de Adidas-collectie van ontwerpster Stella McCartney, de tweede dochter van Beatleszanger en basgitarist Paul. Hoewel de hitte een jaarlijks terugkerend onderwerp bij de Australian Open is (boven de 35 graden), ging de aandacht bij de opening van het grandslamseizoen vooral uit naar de onthullingen over matchfixing, de afgelopen tien jaar in tennis en het gebrek aan actie door de internationale tennisfederatie.