OM onderzoekt beelden oerwoudgeluiden ADO

Ook ADO Den Haag startte onderzoek naar de daders van de spreekkoren.

Foto: ANP

Het Openbaar Ministerie gaat beelden analyseren van de spreekkoren in de wedstrijd ADO Den Haag - Ajax van afgelopen zondag. Dat meldt persbureau ANP. ADO-supporters maakten oerwoudgeluiden richting Ajacied Riechedly Bazoer. Na analyse van de beelden beslist het OM of er strafrechtelijk onderzoek kan plaatsvinden en de daders vervolgd kunnen worden.

In de eerste helft van het door Ajax gewonnen duel (0-1) moest Bazoer het ontgelden. De stadionspeaker maande het publiek tot rust, maar de wedstrijd werd niet stilgelegd naar aanleiding van de spreekkoren. Scheidsrechter Pol van Boekel zei achteraf tegen FOX Sports dat hij als persoon de spreekkoren afkeurde, maar als scheidsrechter de wedstrijd liet doorgaan.

Ook ADO onderzoekt beelden

ADO Den Haag keurt de spreekkoren af en onderzoekt wie eraan hebben meegedaan. Volgens de club is daar geavanceerde apparatuur voor, waardoor de daders in overleg met de KNVB kunnen worden gestraft. De voetbalbond liet maandag al weten er begrip voor te hebben gehad als Bazoer van het veld was gestapt. Op het videokanaal van ADO Den Haag gaf directeur Willem Wigt aan geen genade te kennen met de betreffende supporters.

“Ik schaam me dood. Het is niet te geloven dat mensen die van de club houden zich zo gedragen en de club in diskrediet brengen. (…) We gaan de daders keihard aanpakken wat mij betreft. De richtlijn is een stadionverbod van vijf jaar en wat mij betreft worden die ook uitgedeeld.”

De club uit Den Haag heeft maandag een brief aan de directie van Ajax gestuurd, waarin gevraagd wordt om Bazoer excuses te brengen.