Feyenoord schorst Kazim-Richards om bedreiging

Tijdens zijn schorsing mag de spits zich niet op de club vertonen, niet meetrainen en geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie.

Foto: Olaf Kraak / ANP

Feyenoord heeft spits Colin Kazim-Richards tot 1 februari geschorst. Dat meldt de clubleiding op de site. De Turks-Britse spits bedreigde vrijdag een journalist van het AD voor aanvang van een persconferentie.

Tijdens zijn schorsing mag Kazim-Richards zich niet op de club vertonen, niet meetrainen en geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie

Vrijdag ging het mis toen Kazim-Richards in de perszaal AD-journalist Mikos Gouka opzocht en op bedreigende wijze toesprak (“je gaat neer”). Gouka had eerder die week een verhaal geschreven over vermeend wangedrag van de 29-jarige spits. Volgens medewerkers en sponsors van de Rotterdamse club zou men binnen Feyenoord het gedrag van Kazim-Richards meer dan zat zijn.

De spits, die al eerder in opspraak raakte om zijn gedrag op en buiten het veld, scoorde dit seizoen pas eenmaal.