Manchester United wint van rivaal Liverpool, Hiddink mazzelt met Chelsea

Manchester United kraakte en piepte op Anfield, maar won zondag wel de wedstrijd van Liverpool (0-1). Wayne Rooney maakte het enige doelpunt; de derde wedstrijd op rij waarin hij scoorde. In deze tweede seizoenshelft maakte Rooney al meer doelpunten dan in de hele eerste seizoenshelft. Manchester United en vooral Louis van Gaal hadden een overwinning hard nodig. Donderdag meldde de Britse krant The Times dat Van Gaal zeer waarschijnlijk ontslagen zou worden bij een nederlaag tegen de rivaal. Maar dat gebeurde niet, al was Liverpool wel de gevaarlijkste ploeg op Anfield Road. Manchester-doelman David De Gea was de beste man met onder meer twee stijlvolle reddingen op schoten van Emre Can. Manchester United schoot slechts één keer op doel, maar dat ene schot was wel raak. Rooney haalde hard uit nadat een kopbal van Fellaini op de lat was beland. Manchester United staat na deze overwinning vijfde in de Premier League. Liverpool staat negende. Bovenin staan Arsenal en Leicester City gedeeld eerste.

Guus Hiddink mocht ook van geluk spreken met zijn Chelsea. Lang leek de club uit Londen te verliezen van Everton, maar diep in blessuretijd maakte John Terry, vanuit buitenspelpositie, de 3-3. In de aanloop naar het duel zei Hiddink dat degradatie een „reële dreiging” is voor Chelsea. (NRC)