De Bakker, Haase al uitgeschakeld op Australian Open

De Bakker bood tegen Marin Cilic, de nummer 13 van de wereld, wel goed partij.

Robin Haase in actie tegen Mirza Basic.
Robin Haase in actie tegen Mirza Basic. Foto William West/AFP

De eerste grand slam van het jaar is net een dag onderweg, en beide Nederlandse mannen zijn al uitgeschakeld. Thiemo de Bakker ging strijdend ten onder tegen de Kroaat Marin Cilic, de nummer 13 van de wereld (7-6, 5-7, 2-6, 4-6). Robin Haase verloor van de Bosnische debutant Mirza Basic: 6-7, 4-6, 4-6.

De Bakker, de nummer 98 van de wereld, wist dat hij het tegen Cilic, winnaar van de US Open in 2014, heel lastig zou krijgen. De eerste set pakte de Nederlander nog verrassend na een tie-break, maar daarna bleek de Kroaat toch te sterk.

Debutant

Het verlies van Haase is verrassender. Niet alleen staat hij hoger op de wereldranglijst dan Basic (65 om 138), de Bosniër maakte ook nog eens zijn debuut op een grand slam. Basic plaatste zich via de kwalificaties voor het hoofdschema in Australië. Haase maakte het in zijn partij vooral zelf lastig, door pas na twaalf kansen de service van de Bosnische debutant te breken. Toen stond hij al met twee sets en een break achter.

Bertens

Er is nu nog maar één Nederlandse tennisser actief in het enkelspel in Melbourne, en dat is Kiki Bertens. Zij speelt in haar eersterondepartij tegen de Duitse Laura Siegemund.