Veertig arrestaties bij politieactie Düsseldorf

Meer dan driehonderd politieagenten deden zaterdagavond mee aan de actie.

Archiefbeeld. Het is niet bekend of in Düsseldorf arrestaties zijn verricht.
Archiefbeeld. Het is niet bekend of in Düsseldorf arrestaties zijn verricht. Foto Koen van Weel / ANP

Bij invallen in het Maghrebkwartier in Düsseldorf heeft de politie zaterdagavond veertig mensen opgepakt. De Duitse krant Der Spiegel schrijft dat alle arrestanten van Noord-Afrikaanse afkomst zijn en 38 van hen illegaal in Duitsland verbleven.

Een man werd aangehouden voor heling en verder zouden verschillende arrestanten zich schuldig hebben gemaakt aan illegaal wapenbezit en het bij zich dragen van verdovende middelen. Zes mobiele telefoons zijn tijdens de actie in beslag genomen.

Driehonderd politieagenten deden mee aan de actie en controleerden de papieren van 294 personen. Reden voor de invallen is dat “op gezette tijden bepaalde verdachte personen elkaar ontmoeten die verdacht worden van tasjesdiefstal, straatroven en drugsdelicten”, meldt de politie volgens ANP.

‘Geen verband’

Een politieofficier benadrukte zondag aan Der Spiegel dat de invallen vorig jaar al zijn gepland en ze absoluut geen verband houden met de aanrandingen en berovingen met Oud en Nieuw in Keulen.

In het Maghrebkwartier zouden zich meer dan 2.200 criminelen bevinden die voornamelijk uit Noord-Afrika komen. De wijk wordt gezien als een vrijhaven voor bendes die zich bezighouden met diefstal, straatroof en drugscriminaliteit.