Economie

Deze week: reclame op Blue Monday, Europese luchtvaarttop

Foto iStock

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Sorry, leuker kunnen we niet beginnen. Het is maandag Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar. Verzonnen natuurlijk. Maar in de reclamewereld leeft de dag vrolijk voort.

2. Veel cijfers, deze week. Dinsdag komt Unilever bijvoorbeeld met zijn resultaten over afgelopen jaar. De multinational heeft veel ijsmerken - Magnum, Ben & Jerry’s, Cornetto - maar is de laatste tijd vooral geïnteresseerd in luxe, Italiaans ijs.

3. Woensdag begint de bio-beurs in Zwolle (“Groen groeit”). Wie gaat er eigenlijk nog naar beurzen? Wij zochten het uit. En voor de cijferliefhebbers: resultaten van ASML, Beter Bed en Goldman Sachs.

4. Op Schiphol vindt donderdag de Europese Luchtvaarttop plaats. Minister Schultz van Haegen en staatssecretaris Dijksma praten met ambtsgenoten en bestuurders. Verder: cijfers van Starbucks en American Express.

5. De General Electric Company gaat verhuizen van Fairfield in Connecticut naar Boston. Het neemt zo’n 800 banen mee en krijgt daarvoor rond de 145 miljoen dollar. Vrijdag jaarcijfers van het bedrijf.