In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Toeristen bij de Wadi al-Rayan waterval in Egypte.
AFP / Khaled Desouki
Een gordijn scheidt de mannen van de vrouwen, woensdag bij de herdenking van de 32ste sterfdag van Baba Sali, rabbi Yisrael Abuhatzeira in Netivot, Zuid-Israël. Het graf van de kabbalist is een pelgrimsoord geworden waar duizenden Joden jaarlijks zijn dood herdenken.
AP / Ariel Schalit
Birmeese militairen wonen de openingsceremonie bij van de Union Peace Conference in NayPyiDaw. Op de nationale vredesconferentie overleggen diverse ethnische en gewapende groepen over de vrede in het land. In haar openingstoespraak stelde oppositieleider Aung San Suu Kyi de nationale vrede als de prioriteit van haar regering die in maart aantreedt.
AFP / Ye Aung THU
Bezoekers van het Lumiere festival in Londen bekijken het kunstwerk Aquarium van Benedetto Bufalino en Benoit Deseilleas.
Reuters / Toby Melville
Was hangt te drogen bij de voormalige olympische hockey accommodatie Hellenikon in Athene, dat nu in gebruik is als opvangcentrum van vluchtelingen.
AP / Thanassis Stavrakis
In American Museum of Natural History in New York staat een 37 meter grote replica van een dinosaurusskelet van een nieuw ontdekte soort. Het is een van de grootste dinosaurussoorten, behoort tot de groep titanosaurussen en heeft nog geen officiële naam gekregen.
AP / Mary Altaffer
Dinsdag zijn vijf potvissen gestrand op Texel. Woensdagmorgen om vier uur, bij laag tij, kon worden vastgesteld dat alle dieren waren gestorven.
ANP / Remko de Waal
Een fan van de death metalband Chthonic bij een campagnebijeenkomst van Freddy Lim, de zanger van de band, die kandidaat is van de New Power Party in de verkiezingsstrijd in Taiwan.
AFP / Philippe Lopez
Een vijfjarige Koerdische jongen uit Irak in het vluchtelingenkamp Grande-Synthe in Duinkerken. Rond de 3000 Koerdische vluchtelingen uit Irak en Syrië leven in dit kamp.
AFP / Philippe Huguen
Een lid van de Pauselijke Zwitserse Garde, de traditionele bewakers van het Vaticaan, wordt overeind geholpen nadat hij onwel werd.
Reuters / Alessandro Bianchi
Deelnemers van een forellenviswedstrijd in Hwacheon, Zuid-Korea. Het ijsvissen is onderdeel van het jaarlijkse ijsfestival.
Yonhap via AP
David Bowie domineerde de voorpagina's van de Britse kranten op 12 januari. De popster overleed onverwacht op zondag 10 januari.
AFP / Rob Bodman
Met as ingesmeerde hindoes roken een chillumpijp tijdens het jaarlijkse festival Makar Sankranti op het eiland Sagar.
Reuters / Rupak De Chowdhuri
Beschadigde winkels in het oosten van Bagdad de dag nadat een bomaanslag daar zeker twaalf mensen het leven kostte.
AFP / Ahmad Al-Rubaye
Een lama doet een religieuze Cham-dans tijdens het Gedong festival in Shangri-La, Tibet.
AFP / Johannes Eisele
Trainingssessie van leden van Russische veiligheidsdiensten ter voorbereiding op de Russisch-Orthodoxe Driekoningenviering op 19 januari. De Russisch-Orthodoxe kerk viert die dag de doop van Christus. Gelovigen dompelen zich dan onder in het ijskoude water.
Reuters / Maxim Zmeyev
Een in beslag genomen partij cocaïne in Cartagena, Colombia.
AFP / Policia National de Colombia
De Amerikaanse fotograaf Annie Leibovitz poseert voor een foto van koningin Elisabeth II, ter promotie van haar tentoonstelling "Women: New Portraits" in Londen. De tentoonstelling loopt van 16 januari tot 7 februari en zal daarna nog tien andere steden in de wereld bezoeken.
AFP / Justin Tallis
Mannen maken foto's van het lichaam van rebellencommandant Sajad Ahmed Bhat tijdens diens begrafenis in Srinagar, de zomerhoofdstad van de Indiase deelstaat Jammu en Kashmir in het uiterste noorden van het land.
AP / Dar Yasin
Politiemannen zoeken dekking achter een auto tijdens het vuurgevecht dat ontstond bij de aanslag in Jakarta donderdag.
AP