Weer

Het ziet er naar uit dat heel het land toch voor een aantal dagen met winterweer te maken gaat krijgen, waarbij het wel (diep) landinwaarts duidelijk kouder zal worden dan nabij de kust. In een enkele nacht kan begin volgende week zelfs lokaal matige vorst voorkomen.

Donderdag en vrijdag viel er lokaal al wat natte sneeuw, waarbij het in Zuid-Limburg zelfs wit werd. Wellicht ziet het zaterdagochtend op meer plaatsen wat wittig, maar op de meeste plaatsen smelt dat beetje sneeuw wel weer weg, met temperaturen die zaterdagmiddag tussen 1 en 5 graden uitkomen. Het is daarbij half tot zwaar bewolkt en vooral in de westelijke en noordwestelijke helft van het land vallen er een paar winterse buien, bij een matige noordelijke wind.

In de nacht naar zondag staat er weinig wind, zijn de opklaringen breder en gaat het op uitgebreide schaal licht vriezen, tot min 4 graden aan toe. Zondag overdag blijft het rustig en vrij koud, met zonnige perioden. Het wordt dan rond 1 graad. Maandag wordt het nog iets kouder en dus winters!