Meer dan honderd doden bij aanvallen Syrië

Strijders van Islamitische Staat doodden 135 mensen bij aanvallen in Deir es-Zor.

Archiefbeeld. Syrische regeringsmilitairen in de provincie Aleppo.
Archiefbeeld. Syrische regeringsmilitairen in de provincie Aleppo. Foto George Ourfalian / AFP

Bij grootschalige aanslagen in het oosten van Syrië zijn 135 doden gevallen. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten volgens persbureau AP. Strijders van terreurbeweging Islamitische Staat voerden aanvallen uit in gebieden die in handen zijn van de regering in de stad Deir es-Zor.

Volgens het Observatorium zijn onder de doden zeker tachtig regeringsgezinde militanten en militairen. De rest van de doden zouden burgerslachtoffers zijn.

Volgens AP heeft IS het leeuwendeel van de stad en de gelijknamige provincie in handen. Enkele buurten in het noorden van de stad en het nabijgelegen militaire vliegveld worden beheerst door de regering. Eind december vielen bij gevechten in de stad 38 doden.