Sentiment verslechtert

Tussen de bodem in augustus en de top begin december 2015 blijkt dat het Technology Select Sector SPDR Fund (een Amerikaanse tracker van technologie-aandelen) relatief sterker is gestegen dan de S&P 500-index. Technologiebeurs Nasdaq noteerde begin vorige maand weer het recordniveau van 16 jaar geleden. In de afgelopen 27 handelsdagen verloor Netflix 18,2 procent en Apple 16,4 procent. De Philadelphia Semi-conductorindex verloor 13 procent en de genoemde technologietracker 9,2 procent. De Renaissance IPO ETF verloor zelfs 13,7 procent. Laatstgenoemde tracker van beursnieuwkomers noteert nieuwe historische dieptepunten sinds de introductie eind 2013. De S&P 500-index leverde sinds de top begin december 2015 ‘slechts’ 8 procent in. De eerste vijf handelsdagen van 2016 startten verliesgevend. De relatief slechte koersperformance in de technologiesector wijst op een verslechterend sentiment.