Portefeuille actief beheren

Technologie is een sector waar wij positief over zijn. IT-bedrijven laten regelmatig zien dat zij de prijzen kunnen bepalen, met name op het gebied van software, zoals big data en mobiel internet. Er zijn natuurlijk ook segmenten in de technologiesector die zwakker zijn, zoals hardware, maar die kunnen weer profiteren van overnameactiviteiten. Voor de technologiesector geldt overigens hetzelfde als voor alle sectoren op de aandelenmarkt in 2016: ‘buy and hold’ is geen optie in de huidige volatiele markten. In deze dynamische omgeving moeten beleggers continue alert zijn en actief de portefeuilles beheren: dus heel selectief kijken naar individuele bedrijven. Gezien de economische en financiële situatie wereldwijd verwachten wij een aandelenrendement van rond de 5 procent dit jaar en in combinatie met een toenemende volatiliteit kan dit ook betekenen dat rendementen tijdelijk negatief zullen zijn.