Feyenoorder bedreigt AD-journalist na artikel

Colin Kazim-Richards, spits van Feyenoord, intimideerde vrijdagmiddag voor de wekelijkse persconferentie een journalist van het Algemeen Dagblad. Coach Giovanni van Bronckhorst besloot daarop de speler uit de selectie te zetten. Kazim-Richards mist daardoor zondag de belangrijke competitiewedstrijd tegen PSV. Kort voordat de trainer vrijdagmiddag vooruitblikte op dat duel, kwam Kazim-Richards (29) de perszaal binnenlopen en zocht AD-verslaggever Mikos Gouka op. Meerdere keren zou hij tegen de journalist hebben gezegd: „Je gaat neer.” Het dreigement volgt op een kritisch verhaal over Kazim-Richards dat de verslaggever afgelopen dinsdag schreef over het wangedrag van de spits. Kazim-Richards was dit seizoen betrokken bij meerdere incidenten. Hij moet zich maandagochtend melden in De Kuip. (NRC)