Grote razzia in ‘Maghrebkwartier’ Düsseldorf

In de buurt zouden zich verdachten bevinden van ‘tasjesdiefstallen, straatroven en drugsdelicten’.

Archeifbeeld. Het is niet bekend of in Düsseldorf arrestaties zijn verricht.
Archeifbeeld. Het is niet bekend of in Düsseldorf arrestaties zijn verricht. Foto Koen van Weel / ANP

Honderden politiemensen hebben in een wijk in Düsseldorf invallen gedaan. Het gaat om een buurt die bekendstaat als het Maghrebkwartier vanwege het grote aantal Duitsers van Noord-Afrikaanse afkomst dat er woont. Wat de razzia heeft opgeleverd, wil de politie pas zondag vertellen.

Reden voor de invallen is dat “op gezette tijden bepaalde verdachte personen elkaar ontmoeten die verdacht worden van tasjesdiefstal, straatroven en drugsdelicten”, meldt de politie volgens ANP. Aan de actie deden zo’n driehonderd politiemensen van zowel de lokale als de federale politiediensten mee.

Casablanca

De politie zegt de aanwijzingen voor de misdrijven in de buurt opgedaan te hebben bij het project Casablanca. Daarbij is volgens Der Spiegel gebleken dat zich in de wijk 2.200 criminelen bevinden. In veel gevallen zijn ze van Marokkaanse komaf.

Twitter avatar chefreporterNRW Frank Schneider Razzia #Düsseldorf 300 Verdächtige werden kontrolliert, laut #Polizei planen Nordafrikaner hier massiv Straftaten https://t.co/MvmNFOwc5J

De Noord-Afrikaanse gemeenschap in Duitsland ligt onder vuur na de aanrandingen die tijdens de jaarwisseling plaatsvonden in Keulen. De daders waren volgens de autoriteiten van Arabische en Noord-Afrikaanse komaf.