Bert en Ernie te gast bij DWDD: wat je dan onder de tafel ziet

Bert en Ernie werden tijdens de uitzending door vijf poppenspelers bediend. Wim T. Schippers en Paul Haenen spraken de stemmen live in.

Screenshot DWDD

Ter ere van het 40-jarig bestaan van Sesamstraat waren Bert en Ernie gisteren bij hoge uitzondering live in de uitzending in een talkshow, bij De Wereld Draait Door. Op tv zag en hoorde je de poppen, maar presentator Mathijs van Nieuwkerk zag heel wat anders. Het programma zette de beelden van ‘onder de tafel’ online.

Bert en Ernie werden tijdens de uitzending door vijf poppenspelers bediend. Tijdens de uitzending verstopten de poppenspelers zich onder de tafel. Met kleine schermen hielden ze in de gaten hoe hun bewegingen overkwamen op tv. Wim T. Schippers en Paul Haenen spraken de stemmen live in.

Twitter avatar dwdd DeWereldDraaitDoor Een uniek beeld: #PaulHaenen en #WimTSchippers, die live in de studio net de stemmen waren van Bert en Ernie! #dwdd https://t.co/LtzMl5uHOy

Op de site van DWDD zie je verder de twee vrienden bij de visagie, Bert zonder armen en Ernie in de tas weer naar huis.

Bekijk het volledige interview met Bert en Ernie, inclusief hoogtepunten van de twee vrienden:

Bert en Ernie vertelden bij Van Nieuwkerk dat hun relatie van 40 jaar ‘ups en downs’ heeft gekend. Ze wilden niet vertellen waar ze elkaar hebben ontmoet. Bert kaatste de bal terug naar Van Nieuwkerk, die doorgaans ook weinig over zijn persoonlijke leven vertelt:

“Dat gaat je niks aan. Dan gaan andere mensen daar ook naar toe, en dat wordt chaos. En er is al genoeg chaos in de wereld. Waar heb jij je vrouw eigenlijk ontmoet?”

Paul Haenen werd eerder, terwijl hij als Dominee Gremdaat gewoon aan tafel zat, al ‘ontmaskerd’ als Bert door Britt Dekker. Al zei hij zelf “gewoon een goede imitator” te zijn van Bert (en Grover):