Theo Bos kan bij internationale rentree op de baan niet meedoen om medailles

Theo Bos is er bij zijn internationale rentree op de teamsprint niet in geslaagd zich te mengen in de strijd om de medailles. Samen met Roy van den Berg en Matthijs Büchli eindigde de voormalig wereldkampioen sprint bij de wereldbekerwedstrijd baanwielrennen in Hongkong als zesde in de kwalificaties. Het drietal realiseerde een tijd van 44,279. Groot-Brittannië (43,798) en Polen (43,886) waren het snelst. De strijd om het brons gaat tussen de sprinters van Rusland en Australië. Bondscoach René Wolff kon zich vinden in het resultaat. „Ze bevestigen de plaats die we innemen op de ranking en hebben naar onze verwachting gepresteerd.” Wolff heeft met Jeffrey Hoogland, Hugo Haak en Nils van ’t Hoenderdaal al een trio dat zich internationaal kan meten. In december, bij de NK Baanwielrennen, openbaarde Bos zijn wens om als baanrenner op de Spelen van Rio uit te komen. (ANP)