Apple wordt een koopje

De technologiesector heeft het moeilijk: de pc-markt krimpt en de groei van tablets en smartphones is sterk teruggevallen. Bedrijven zijn terughoudend met investeringen en voor de consument zijn er weinig nieuwe gadgets. Koersen van snelgroeiende bedrijven zoals in de technologiesector reageren sterk op twijfel over de economische groei. Maar zowel in de VS als in Europa trekt de groei juist aan, terwijl de groeivertraging in China waarschijnlijk beperkt blijft. Ik denk dat enkele bedrijven inmiddels aantrekkelijk zijn geprijsd. Apple is gewaardeerd alsof het nooit meer groeit – dat is overdreven. Weliswaar valt de groei in december bijna terug tot nul, maar dat is tijdelijk. De verkoop van iPhones kan een sterke impuls krijgen als er met het toestel kan worden betaald. Daarnaast haalt Apple al bijna 10 procent van de omzet uit de snel groeiende App Store. Ik denk dat Apple onder de 100 dollar een koopje is.