Run op apotheken voor schildkliermedicijn

Berichten eerder deze week over een dreigend tekort aan het schildkliermedicijn Thyrax Duotab hebben geleid tot een run op Nederlandse apotheken. Dat laat de brancheorganisatie van apothekers KNMP weten. Volgens de organisatie is er bij de groothandels echter nog voldoende voorraad. De fabrikant van het geneesmiddel, Aspen Pharma, maakte deze week bekend het schildkliermedicijn in de dosis van 0,025 mg vanaf februari niet meer te leveren omdat de fabriek verhuist. De tabletten van 0,100 en 0,150 mg zijn vanaf medio 2016 niet meer beschikbaar. Ruim 300.000 Nederlanders gebruiken Thyrax. Als ze overstappen, moet hun lichaam wennen aan een nieuwe middel. Dat kan klachten veroorzaken als hartkloppingen, extra vermoeidheid en stofwisselingsproblemen. (NRC)