Transferban Real en Atlético

Pas in 2017 mogen Real Madrid en Atlético zich weer versterken.
Pas in 2017 mogen Real Madrid en Atlético zich weer versterken. Foto Susana Vera/Reuters

Real Madrid en Atlético Madrid mogen de komende twee transferperiodes geen spelers kopen. Dat betekent dat beide Spaanse topclubs hun selectie pas vanaf de zomer van 2017 weer kunnen aanvullen met versterkingen. De clubs kunnen nog wel de huidige transferperiode tot het einde van de maand gebruiken voor aankopen. Het verkopen van spelers blijft sowieso mogelijk. Wereldvoetbalbond FIFA legde de straf donderdag op omdat beide clubs de regels hebben overtreden voor het aantrekken van spelers onder de achttien jaar. Atlético kreeg daarnaast een boete van 820.000 euro, Real moet 330.000 euro betalen. De FIFA geeft de clubs drie maanden de tijd om de fouten te herstellen. Bij Atlético gaat het om voetballers die tussen 2007 en 2014 in actie kwamen, bij Real om spelers die er tussen 2005 en 2014 speelden. Eerder kreeg FC Barcelona een soortgelijke straf, waardoor het in beide transferperiodes in 2015 geen zaken mocht doen. (ANP)