Typen met de mooiste letters van Instagram

Type to Design genereert een lettertype uit plaatjes op Instagram.

Screenshot Type to Design

Een ‘o’ van elastiekjes, een graffiti-b of een neon-i: met het ontwerp van letters kun je erg creatief zijn. Dat is goed te zien op de website Type to Design. Daar kun je elke tekst naar keuze samenstellen uit de mooiste letterontwerpen van Instagram.

Bezoek de site: Type to Design

Die letters staan daar niet zomaar: ze zijn het resultaat van de 36 Days of Type, een jaarlijkse uitdaging voor ontwerpers en tekenaars. Zij sporen elkaar aan om 36 dagen lang elke dag een andere letter of cijfer opnieuw te ontwerpen.

Creativiteit stimuleren

Die uitdaging is verzonnen door twee Spaanse ontwerpers, die de creativiteit van zichzelf en een aantal collega’s wilden stimuleren. Maar meer ontwerpers vonden het een goed idee. Bij de twee edities die de uitdaging nu gehad heeft zijn er in totaal ruim 62.000 plaatjes van letters op Instagram gezet.

Wanneer de derde editie plaats zal vinden, wordt binnenkort bekend gemaakt. Iedereen kan daar aan meedoen door elke dag een letter of cijfer op Instagram te posten.

Tot die tijd kun je met Type to Design alle inzendingen van voorgaande jaren verkennen. Heb je een mooie tekst gemaakt, dan kun je die opslaan als pdf. Lettertekens als punten en komma’s zitten er helaas niet in, dus lange brieven zul je er niet mee kunnen schrijven. Tenzij je zelf mooie punten en komma’s ontwerpt, natuurlijk.