OM eist taakstraf tegen Albayrak

Tegen oud-directeur Nurten Albayrak van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is donderdag 140 uur taakstraf geëist. Ze wordt ervan verdacht dat ze valse afspraken in haar agenda heeft laten zetten en zo valsheid in geschrifte heeft gepleegd. Albayrak zou in privétijd haar dienstauto hebben gebruikt en boetes hebben gekregen, terwijl was vastgelegd dat ze de auto alleen zakelijk zou gebruiken. Ze zou door haar secretaresse en chauffeur werkafspraken in haar agenda hebben laten zetten om de schijn te wekken dat ze ergens zakelijk geweest was, stelt het Openbaar Ministerie. Albayrak werd in 2012 op non-actief gezet om haar omstreden manier van leidinggeven en vervolgens ontslagen. De civiele en kantonrechter in Den Haag hebben eerder geoordeeld dat dat terecht was. (ANP)