Kijken: Dakar Rally, de finish is in zicht

Emiel Megens (L), navigator Erik Kofman en Jan Lammers (R).
Emiel Megens (L), navigator Erik Kofman en Jan Lammers (R). Jan Lammers

De honderden deelnemers aan de 38e editie van de Dakar Rally hebben na twee weken van extreem weer de finish in zicht. Zondag eindigt de woestijnrace in het Argentijnse Rosario. Oud-Formule 1-coureur Jan Lammers, die al in de vierde etappe door motorpech met zijn truck uitviel, maakt in Argentinië de balans op van ‘Dakar’.

Het was niet de eerste keer dat Lammers, die voor de zesde keer aan de woestijnrally meedeed, vroegtijdig uitviel. In 2010 verliet hij ‘Dakar’ in de zevende etappe, in 2014 in de vijfde etappe en vorig jaar in de vierde rit.

Lammers bracht, ondanks zijn uitvallen, voor NRC zijn Dakar in beeld. Bekijk hier de eerdere vlogs van Jan Lammers:
- Jan Lammers, nog altijd on the road, de stilte voor de storm
- “Snoepies en chippies, daar leven we op”
- Kijken: uitgevallen in de Dakar Rally, wat doe je dan?