The Perks of Being a Wallflower

(Stephen Chbosky, 2012). De intelligente maar introverte Charlie (Logan Lerman) voelt zich een misfit en vreest dat hij zijn hele leven een muurbloempje zal zijn. Gelukkig treft hij op de middelbare school twee medeleerlingen voor wie anders zijn geen vloek is. De flamboyante Patrick (Ezra Miller) schaamt zich bijvoorbeeld helemaal niet voor zijn homoseksualiteit en zijn stiefzus Sam (Emma Watson) is uiterst hartelijk tegen Charlie, waardoor hij als een blok voor haar valt.

The Perks of Being a Wallflower is gebaseerd op een semi-autobiografisch boek uit 1999 met dezelfde titel. Het werd geschreven door Stephen Chbosky die er nu ook zijn debuut als filmmaker mee maakt. Film en boek spelen zich begin jaren negentig af in Pittsburgh maar appelleren aan gevoelens die iedereen herkent van zijn eigen middelbare schooltijd. Hoewel er al talloze highschoolfilms zijn gemaakt over buitenbeentjes voel je hier aan alles dat Chbosky zo eerlijk mogelijk zijn eigen verhaal vertelt, een verhaal dat pijn en trauma’s niet schuwt.