In beeld

Dit zijn de beste onderwaterfoto’s

The Underwater Photography Guide is een uit de hand gelopen hobbysite van Scott Gietler. Sinds 2010 organiseert de website een jaarlijkse fotowedstrijd. Dit zijn de prijswinnaars in diverse categorieën.
Deze foto van een fluorescerende anemoon won in de categorie 'Compact Macro'.
Alessandro Raho
Oeps. Dit zeepaardje heeft net een paar eitjes uit zijn buidel verloren. Bij zeepaardjes broeden de mannetjes de eitjes uit en verzorgt zijn jongen. Volgens fotograaf Walter Bassi heeft deze aanstaande vader als zijn eitjes teruggevonden.
Walter Bassi
Fotograaf Brian Christiansens zeilde door de Caraïben, toen zich plots een groep dolfijnen rond zijn zeilboot verzamelde twijfelde hij geen moment. Hij sprong in het water en maakte deze foto.
Brian Christiansen
Normaal zijn ze goed gecamoufleerd, maar aan het wateroppervlak vallen deze twee paaiende voelsprietvissen behoorlijk op. Het vrouwtje laat haar eitjes los, het mannetje bevrucht ze meteen.
Steven Kovacs
Deze vijlvis heeft zich goed verstopt tussen het koraal, maar Simon Chiu zag hem toch. Voorzichtig maakte hij deze foto, bij de Filippijnen.
Simon Chiu
Een lichtgevend ruimtemonster? Nee, dit is de larve van een naaldvis. Als je goed kijkt kun je het oogje rechts zien zitten. De uitgestulpte franje is een externe maag. Jef Milisen fotografeerde dit visje voor de kust van Hawaï.
Jeff Milisen
Matthew Sullivan vond deze jonge bosbeekschildpad bij een bergkreek. Een geluk, want deze schildpad is bedreigd.
Matthew Sullivan
Elke zomer worden deze 'stralende' kogelvissen (starry toado) door een sterke oostenwind naar de noordelijke eilandjes van Nieuw-Zeeland geblazen. Daar worden ze snel opgegeten door makrelen en brasems.
Irene Middleton
Gelukkig bleef deze gele zeenaaktslak (Felimare picta) rustig zitten. Fotograaf Roland Bach had 10 minuten nodig om deze foto te maken.
Roland Bach
Het water van de Middellandse Zee was kristalblauw, en de grienden waren nieuwsgierig. Daardoor kon fotograaf Greg Lecoeur deze prachtfoto maken.
Greg Lecoeur
Van dichtbij zijn spookkreeftjes nog griezeliger. So Yat Wai fotografeerde dit exemplaar bij Bali.
So Yat Wai
Ook in koud water kun je prachtige foto's maken. Deze zee-anemoon werd gefotografeerd in een Noors fjord, maar komt ook in de Noordzee voor.
Lill Haugen
Alsof er een reusachtig ruimtewezen rond de aarde cirkelt. Francesco Visintin fotografeerde deze kwal in Italië.
Francesco Visintin
Deze geep heeft zich verkeken. Volgens fotograaf Jack Berthomier kreeg de vis zijn prooi niet doorgeslikt. Of de geep zijn gulzigheid heeft overleefd is niet bekend.
Jack Berthomier