Acht verdachten aanrandingen Hamburg in beeld

Het gaat om zowel allochtone mannen die al jarenlang in Hamburg wonen, als pas aangekomen vluchtelingen.

Vrouwen protesteren tegen seksueel geweld tijdens Oud en Nieuw in de Duitse stad Hamburg.
Vrouwen protesteren tegen seksueel geweld tijdens Oud en Nieuw in de Duitse stad Hamburg. Foto: Bobo Marks / AFP,DPA

De politie in Hamburg heeft acht verdachten in beeld van de aanranding van tientallen vrouwen tijdens Oud en Nieuw in de havenstad. Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel waren de mannen betrokken bij ongeregeldheden in het centrum van de stad en in stadsdeel St. Pauli. Frank-Martin Heise van de lokale recherchedienst liet weten dat er nog niemand is aangehouden.

Alle verdachten zijn allochtoon. Het gaat om zowel mannen die al jarenlang in Hamburg wonen, als pas aangekomen vluchtelingen. Van een groep van 18 tot 20 personen wordt nog onderzocht of deze betrokken was bij de aanrandingen. Op foto’s zou te zien zijn dat dit het geval is.

Het aantal aangiftes die de politie in Hamburg heeft binnengekregen lag donderdag op 195, 306 vrouwen hebben aangifte gedaan bij de politie.

Aanrandingen tijden Oud en Nieuw

Tijdens Oud en Nieuw werden in Duitsland in verschillende steden vrouwen aangerand en beroofd. Net als in Hamburg werd ook in Keulen geprotesteerd tegen het seksuele geweld en tegen het tekortschieten van politiebescherming.