Bestorming noodopvang: achttien man vervolgd

Achttien mannen, van 19 tot 30 jaar, worden vervolgd wegens de bestorming van een noodopvang voor vluchtelingen in Woerden. Zij worden onder meer verdacht van openlijke geweldpleging. De mannen staken oktober vorig jaar, gekleed in het zwart en voorzien van bivakmutsen, vuurwerkbommen af bij de sporthal Snellerpoort. Daar verbleven toen 97 volwassenen en 51 kinderen, voornamelijk uit Syrië. Ook gooiden ze met rotte eieren, stenen en nitraatbommen. De vluchtelingen konden de aanvallers niet zien, en hoorden alleen maar de harde knallen. Dat was erg traumatisch, zei burgemeester Molkenboer destijds, omdat de meesten uit oorlogsgebied waren gevlucht. De achttien mannen komen om „praktische redenen” in groepjes van drie voor. Hun zaken dienen op 27 en 28 januari. (NRC)