Naaktfoto’s gedeeld op Instagram van ‘enkele leerlingen’ Tilburgse school

Het delen van naaktfoto’s van en door minderjarige scholieren uit Tilburg op de app Instagram de afgelopen tijd heeft „enkele leerlingen” getroffen. Dat zegt een politiewoordvoerder. Er is nog geen aangifte gedaan.

Het publiceren van intieme foto’s van medeleerlingen speelt al langer op het Vakcollege Tilburg, blijkt uit een verklaring van de school voor vmbo. Na de zomervakantie hebben voor het eerst leerlingen melding gedaan bij hun begeleiders van het circuleren van foto’s.

„Vanaf het begin van het schooljaar hebben we er alles aan gedaan om het leed te beperken”, schrijft directeur Robert Weijmans. De school adviseerde ouders aangifte te doen. „[...] zelf hebben wij ook melding gemaakt bij politie. Deze melding hebben wij telkens herhaald als nieuwe informatie naar boven kwam.”

De politiewoordvoerder stelt dat in totaal drie meldingen zijn binnengekomen. Na de eerste in oktober heeft een ‘interventie’ plaatsgevonden op de school. Details daarover wil zij niet geven, maar dat kan bijvoorbeeld een stevig gesprek zijn met betrokkenen.

Daarna is rond Kerst twee keer melding gedaan van het delen van de selfies. Formeel maakt de beheerder van het account zich schuldig aan verspreiding van kinderporno. De politie onderzoekt de zaak.