Transferverbod voor Madrileense voetbalclubs

Real en Atletico overtraden, net als Barcelona eerder, regels voor het aantrekken van minderjarige spelers.

Foto Francisco Seco / AP

Tot de zomer van 2017 mogen Real Madrid en Atletico Madrid geen nieuwe spelers aantrekken. Dat heeft wereldvoetbalbond FIFA donderdag bekendgemaakt. De clubs worden bestraft voor het overtreden van regels bij het aantrekken van minderjarige spelers.

De overtredingen hebben volgens de FIFA plaatsgevonden tussen 2005 en 2014 (Real) en 2007 en 2014 (Atletico). Bij welke spelers de overtreding is begaan werd niet naar buiten gebracht.

De Madrileense clubs werden ook beboet. Atletico moet 900.000 Zwitserse frank betalen (821.000 euro), Real 360.000 Zwitserse frank (329.000 euro). De uitsluiting van transfers geldt niet voor de huidige transferperiode die open is tot het einde van deze maand. De clubs kunnen komende zomer en winter geen nieuwe spelers aantrekken. Verkoop van spelers is wel mogelijk.

Eerder kreeg FC Barcelona een soortgelijke straf. Daardoor mocht de club pas sinds deze transferperiode weer nieuwe spelers kopen. Overigens legde Barcelona tijdens de uitsluiting wel spelers vast, bijvoorbeeld de Turk Arda Turan. Maar hij mocht niet geregistreerd worden en kon dus pas voor Barcelona spelen nadat de straf was afgelopen.