Toneelstuk Anne keert terug in april

Het toneelstuk stopt eind deze maand tijdelijk, maar keert door de “aanhoudende grote vraag” snel terug.

Foto Kurt van der Elst

De voorstelling Anne over het leven van Anne Frank keert in april terug in Theater Amsterdam. Dat maakte de producent donderdag bekend. Vooralsnog is besloten het toneelstuk tot en met juni te laten spelen.

In oktober kwam naar buiten dat de voorstelling per eind januari 2016 zou stoppen. Door de “aanhoudende grote vraag naar kaarten voor Anne de afgelopen maanden en zelfs extra bijgeboekte voorstellingen, heeft Imagine Nation besloten om de voorstelling terug te laten keren in april,” zo staat in een persbericht. Het stuk zal alleen op zondag te zien zijn.

In 2013 ging het toneelstuk, geschreven door schrijverskoppel Leon de Winter en Jessica Durlacher, in première in het speciaal voor Anne gebouwde Theater Amsterdam. NRC was in een recensie destijds niet al te enthousiast. Recensent Herien Wensink schreef:

“De ambitie om dicht bij Annes toon te blijven botst op de voelbare eerbied voor het icoon. Daardoor bezigt deze Anne wel een gedateerd jaren veertig-taaltje, maar mist ze de scherpte en gelaagdheid van het origineel.”

De rol van Anne Frank zal vanaf april door een ander gespeeld worden. Eva Heijnen neemt de rol over van Sjoukje Hoogma.