Leraar dodelijke lawine Frankrijk verdacht van dood door schuld

De piste waar de docenten en zijn pupillen waren, was het hele seizoen gesloten.

Skiërs herdenken de drie doden die gisteren vielen door een lawine in het Franse Les Deux Alpes.
Skiërs herdenken de drie doden die gisteren vielen door een lawine in het Franse Les Deux Alpes. Foto: AFP/PHILIPPE DESMAZES

De leraar die woensdag met tien scholieren aan het skiën was bij het Franse plaatsje Les Deux Alpes en met zijn pupillen in een dodelijke lawine terechtkwam, wordt door de Franse justitie verdacht van dood door schuld. Hij is reeds aangehouden door de politie, meldt AFP.

Bij het incident vielen drie doden: twee leerlingen en een skiër uit Oekraïne die niet bij de groep hoorde. Al snel na de lawine bleek dat de docent met zijn leerlingen op een piste zat die het hele seizoen nog niet open was geweest, maar stiekem wel door andere skiërs werd gebruikt. Volgens de prefect van het gebied was duidelijk aangegeven dat men niet de piste op mocht. Daardoor is het volgens de autoriteiten aannemelijk dat de groep er niet per ongeluk was.

Wat de lawine heeft veroorzaakt is nog niet duidelijk, maar het vermoeden bestaat dat het incident is veroorzaakt doordat er een groep Hongaarse en Roemeense toeristen hogerop de piste aan het skiën was.