‘Met Thomas’

Margot Poll belt met Thomas van Masbergen (29), de bruidegom op één van de vijftig beste huwelijksfoto’s uit 2015

Foto Jesse van Kalmthout

Wanneer zijn jullie eigenlijk getrouwd?

„Vorig jaar, op 18 april.”

Mooie foto. Waar was dit?

„Op Kasteel Oud-Wassenaar. Als je daar de grote zaal binnenkomt, zie je één blok marmer. De band en de gasten hadden zich daar al verzameld terwijl wij stonden te wachten in het torenkamertje. Op een afgesproken moment zouden wij in dertig seconden naar beneden lopen op het nummer Ain’t No Mountain High Enough van The Supremes geloof ik, om het bal te openen. De fotograaf stond op het balkon om foto’s te maken.”

En het juiste moment te kiezen.

„Inderdaad, want ik kan namelijk helemaal niet dansen en zo’n openingsdans vind ik niets. Dus ik dacht: het moet snel en ik kan er het beste één keer helemaal omheen draaien en Marie-Claire dan in een dip houden – zo heet dat geloof ik.”

Hadden jullie thuis geoefend?

„Ja, we hebben thuis een keer geoefend. Op het feest zou ik haar immers maar één keer kunnen laten zakken. Maar het is gelukt – en de foto ook! Ik heb daarna een toast uitgebracht, ik was zo opgelucht, en daarna zijn we gewoon gaan swingen.”

Hoe waren jullie aan deze fotograaf gekomen?

„We zochten op internet naar een fotograaf die ons huwelijk mooi zou kunnen vastleggen en kwamen uit bij Jesse van Kalmthout. Even geskypet – wij wonen en werken allebei in Ierland – en toen was het eigenlijk rond.”

Hij maakte een van de beste trouwfoto’s van het jaar en nu gaat de foto de hele wereld over. Wisten jullie dat de foto was ingestuurd?

„Nee, maar we wisten wel dat Jesse eerder prijzen had gewonnen. Ik vind het alleen maar superleuk – vooral voor Jesse omdat hij nog maar twee jaar bezig is. Op de website van Buzzfeed bleek de foto na de verkiezing al meteen 12 miljoen keer bekeken te zijn. Dat is toch grappig?”