In beeld

Jakarta staat op scherp na aanslagen

Bij een aanslag met vuurwapens en bommen zijn in het centrum van de Indonesische hoofdstad Jakarta zeker zeven doden gevallen. Zelfmoordterroristen bliezen zichzelf op in een café van Starbucks. IS heeft de aanslag inmiddels opgeëist.
Na de eerste ontploffing zou nog enige tijd zijn geschoten tussen aanvallers met handvuurwapens en antiterreureenheden.
AP / Dita Alangkara
Beeld van de schietpartij met vermoedelijk een van de daders.
Xinhua / Veri Sanovri
Een vierde explosie vond volgens een verslaggever van AP plaats nadat zo’n 25 antiterreuragenten een café in de buurt van de Starbucks hadden bestormd.
AP / Tatan Syuflana
Volgens de politie kwamen vijf terroristen en twee anderen om. Een Nederlander is zwaargewond geraakt.
Reuters / Beawiharta
AFP / Adek Berry
Volgens de autoriteiten zijn er geen daders meer op de vlucht.
AP / Dita Alangkara
De terreurbeweging IS heeft de aanval inmiddels opgeëist en zegt dat die gericht was op buitenlanders en de veiligheidsdiensten die buitenlanders beschermen.
Reuters / Beawiharta
Een politieagent gebaart verslaggevers op afstand te blijven.
AP / Tatan Syuflana
Het drukke zakencentrum in de wijk Thamrin is afgegrendeld. De straten zijn afgezet. Het leger is in alle paraatheid aanwezig.
AP / Dita Alangkara
Indonesische militairen op motorfietsen in het gebied na de aanslagen. Het land staat al enige tijd op scherp nadat de autoriteiten aanslagen op overheidsfunctionarissen, buitenlanders en anderen verijdeld zeiden te hebben.
AFP / Bay Ismoyo
President Joko Widodo heeft in een verklaring gezegd dat de situatie onder controle is. “De staat, de natie en het volk moeten niet bang zijn en toegeven aan dergelijke daden van terreur.”
Reuters / Beawiharta