Wanneer ben je een goede vader?

De tagline op het affiche van de komedie Daddy’s Home vat de inhoud uitstekend samen: ‘Dad versus step-dad’. Komiek Will Ferrell speelt stiefvader Brad, niet alleen een ideale echtgenoot maar ook een inlevende man die heel erg zijn best doet er te zijn voor zijn twee stiefkinderen, Dylan en Megan.

Hij helpt met huiswerk, leest voor en probeert ze bij te staan in emotionele situaties op school. Tot zijn verdriet worden zijn pogingen door de twee niet erg op waarde geschat. Als biologische vader Dusty (Mark Wahlberg) weer in hun leven verschijnt, ontspint zich een steeds competitiever wordende strijd tussen de gevoelige en onvruchtbare Brad en de stoere en supermasculiene Dusty over wie de beste vader is.

Daddy’s Home is meestal erg leuk, soms wat flauw maar stemt tussen de grappen en grollen door ook altijd tot nadenken. Want wat is mannelijkheid eigenlijk? En wanneer is iemand een goede vader? Maakt het daarbij uit of er een bloedband is?

De beste grap verwijst naar Mark Wahlbergs rol in Boogie Nights, die van de groot geschapen pornoster Dirk Diggler. Maar doet die lengte ertoe?