Verdachte opgepakt van aanslag in Istanbul

Volgens de Duitse regering zijn er geen aanwijzingen dat de aanslag specifiek op Duitsers gericht was.

Een Turkse politieagent bij de Blauwe Moskee in Istanbul.
Een Turkse politieagent bij de Blauwe Moskee in Istanbul. Foto Lefteris Pitarakis / AP

Er is nog een Duits slachtoffer overleden van de zelfmoordaanslag in Istanbul, waardoor er nu in totaal elf doden zijn gevallen bij de zelfmoordaanslag van dinsdag in Istanbul. Dat meldt persbureau Reuters.

Eerder vandaag hebben Turkse autoriteiten een verdachte opgepakt die betrokken zou zijn bij de aanslag. Dat zegt de Turkse minister van binnenlandse zaken volgens persbureau Reuters. De zelfmoordterrorist die zich opblies in een toeristisch gebied van Istanbul stond volgens de minister niet op een lijst met verdachte personen.

De Turkse minister sprak van elf gewonden van de aanslag; negen Duitsers, een Noor en een Peruaan. Twee van de Duitse gewonden verkeerden in kritieke toestand.

Bij de aanslag kwamen tien Duitsers en een Peruaan om het leven. Volgens de Duitse minister van binnenlandse zaken, Thomas de Maiziere, zijn er geen aanwijzingen dat de aanslag specifiek op Duitsers gericht was, meldt Reuters. Het reisadvies naar Turkije wordt ook niet aangepast. Volgens de minister is er geen verband tussen de aanslag en de Duitse bijdrage aan de strijd tegen IS.

Volgens de Turkse regering zijn er in de week voor de aanslag in Istanbul nog 220 mensen opgepakt omdat zij banden zouden hebben met IS. Eerder op woensdag werden er in de kustplaats Antalya ook drie Russen gearresteerd voor steun aan de terreurgroep.