Scholieren komen terecht onder lawine in de Alpen

Daarbij zijn 3 doden gevallen en 4 mensen gewond geraakt. Zeker 5 personen worden nog vermist.

De Franse Alpen.
De Franse Alpen. Foto Philippe Desmazes / AFP

In het bergdorp Les Deux Alpes in de Franse Alpen, is een groep van ongeveer tien scholieren onder een lawine terecht gekomen. Daarbij zijn zeker drie doden en vier gewonden gevallen. Hulpdiensten zijn nog op zoek naar vermisten, zo meldt de Franse zender BFMTV.

Twee van de omgekomen skiërs zijn scholieren, de andere dode is een skiër met een Oekraïens paspoort die niet bij de schoolklas hoort. De middelbare scholieren afkomstig uit Lyon bevonden zich samen met een begeleider op een zwarte piste. De piste was op dat moment gesloten na hevige sneeuwval van de afgelopen dagen in het gebied.

Het bergdorp Les Deux Alpes:

Helikopters

Het ongeluk gebeurde rond 16.00 uur woensdagmiddag en inmiddels zijn de hulpdiensten in groten getale ter plaatse. Met drie helikopters, dertig reddingsmedewerkers en speurhonden wordt geprobeerd de vermisten nog voor de nacht valt, te vinden.

Twitter avatar KeraunosObs Keraunos #Isère : vue de la trace laissée par l’#avalanche meurtrière aux Deux-#Alpes via @ledauphine https://t.co/EOZtkls1Iw