Wilders twittert ook als ‘Frank38’

PVV-leider Geert Wilders blijft graag op de hoogte van nieuws uit Israël, is groot fan van Donald Duck en heeft nog altijd interesse in ex-partijgenoten. Dat is op te maken uit de lijst accounts die hij op een tweede, anonieme Twitteraccount volgde, ontdekte RTL Nieuws dinsdag.

Wilders is voor journalisten doorgaans lastig bereikbaar voor commentaar. Daarentegen is hij wel een veelvuldig gebruiker van Twitter. Op zijn officiële account volgt Wilders (ruim 600.000 volgers) zelf geen personen, organisaties en websites.

RTL kwam @zip15nl_frank op het spoor toen Wilders in oktober een peiling rondtwitterde waarin zijn PVV opnieuw enkele virtuele zetels had gewonnen. Hij deed dit eerst vanaf zijn anonieme en twee minuten later vanaf zijn openbare account. Blijkbaar had hij zijn beide accounts door elkaar gehaald.

De tv-zender nam de lijst met door Wilders gevolgde twitteraars door en deed de ontdekking dat Wilders onder andere verschillende accounts van Donald Duck volgt. Verder volgt Wilders veel Israëlische media en politici, wat niet verwonderlijk is gezien zijn bewondering voor het land. Hij volgt ook enkele tientallen Haagse parlementaire journalisten.

Daarnaast blijft de Venlose PVV-voorman op de hoogte van updates van voetbalclub VVV en volgt hij het account van pornoster Kim Holland. Ook ex-PVV’ers, onder wie Louis Bontes en Hero Brinkman, staan nog op de online radar van Wilders. Wilders bevestigde het bericht dinsdag in de Kamer. „Volgens mij hebben heel veel mensen een tweede account, dat is ontzettend handig.”

De lijst volgers doornemen kan niet meer: Wilders heeft het account verwijderd.