Niet handiger dan LinkedIn

Het schijnt dat de meeste recruiters wel een beetje zijn uitgekeken op het traditionele cv. Een goed bijgehouden LinkedIn schijnt ook al goed te zijn. En laten we wel wezen, dat Word-document met je opleidingen, baantjes, hobby’s, rijbewijs en zwemdiploma A en B is ook uit de tijd. Alsof geïnteresseerde werkgevers geen Google kunnen gebruiken. Om de conservatievere werkgever ter wille te zijn en tóch op te vallen, kun je Vizualize.me gebruiken. Een aardige tool waarin je een LinkedIn-profiel kunt uploaden waarna Vizualize daar een grappige infographic van maakt. Het is weer eens wat anders. Al gaat het synchroniseren met LinkedIn nog niet vlekkeloos. Wie een flinke lijst aan baantjes of zzp-opdrachtgevers heeft, blaast de aanwezige voorbeeldinfographics al snel op. Daar zijn ze dus niet op berekend. En er zijn meer foutjes: de site noteert ons als werkend vanaf ons zevende jaar. Gelukkig kun je alles nog eens handmatig aanpassen. Het ziet er grappig uit, maar is het beter dan LinkedIn? En is het echt nodig om nogmaals veel persoonlijke informatie weg te geven aan de zoveelste site?