Harpist Remy zoekt nieuwe uitdaging

Voor een stuk over twee dikke Duitsers die niet in een bootje mogen werkte Judith Herzberg samen met de Theatertroep. Remy ‘Is hij de Mol?’ van Kesteren musiceert op zijn debuut samen met collega’s. Zanger/gitarist C Duncan zingt alleen met zichzelf.

None

Wéér een uitnodiging om te soleren in Mozarts dubbelconcert voor harp en fluit? Voor Remy van Kesteren hoeft het niet meer. De 26-jarige harpist voelt het relatief kleine harprepertoire nu al knellen en zoekt een nieuwe uitdaging. En zie: daar is het popachtige album Tomorrow Eyes, een debuut dat handig is uitgebracht rond de start van televisieprogramma Wie is de Mol? waaraan Van Kesteren dit jaar deelneemt. De cd is de weerslag van zijn eerste eigen composities en jamsessies met collega’s als saxofonist Ties Mellema en pianist/componist Martin Fondse. Waar die laatste zijn eigen stijl gevonden heeft, lijkt er voor Remy van Kesteren nog wel een weg te gaan. Het mierzoete nummer ‘When the leaves turn’ bevat een hoog Ivo Niehe-gehalte; Van Kesterens lyrics bij Fondse’s ‘Tomorrow eyes’ zijn quasi-diepzinnig. De meeste tracks klinken veilig en voorspelbaar, hetgeen de grote pretenties ondermijnt.

    • Floris Don