Samuel L. Jackson botst met Donald Trump

Foto AP
Foto AP

Golfden ze of golfden ze niet? De linkse acteur Samuel L. Jackson noemde Donald Trump vorige week „meer (circusdirecteur) P.T. Barnum dan politicus” en vertelde over hoe Trump hem ooit belde voor een rondje golf op zijn golfclub, en hem daarna een rekening stuurde als lid. Trump twitterde in een reactie dat hij „naar zijn beste weten” nooit met de ‘saaie’ Jackson speelde. Waarna Jackson, met 5,5 miljoen volgers even populair op Twitter als Trump, in een talkshow Bill Clinton als getuige opriep, een andere deelnemer van het Democratische golfonderonsje dat Trump nu even liever vergeet: Jackson had de president een jasje geleend omdat het koud was. Acteur Anthony Anderson herinnerde Trump aan de lunch van toen: „Garnalen en hotdogs, klinkt dat bekend?”