‘Eureka! Alleen doen wat ik écht leuk vind’

Kiezen voor een compleet andere carrière, je moet het durven. Saskia Schipper (38) sloot haar dierenboutique en doet nu de marketing voor het art’otel amsterdam.

Hoogtepunt: „Hoewel ik niet meer mijn eigen baas ben, heb ik nog altijd veel vrijheid en ruimte voor eigen ideeën.”

Dieptepunt: „Doordat ik nu met een grote organisatie te maken hebt, gaat alles wat trager dan ik gewend ben.”

Divers

„Ik heb een erg divers cv. Na de Hogere Hotelschool ging ik communicatiewetenschap studeren aan de UvA. Daarna heb ik een driejarig management traineeship gevolgd bij ING, maar daar voelde ik me niet op mijn plek. Met een loopbaancoach van de ING ging ik op zoek naar een passendere functie, maar voor mij bleek die niet binnen het bankwezen te liggen. Het klinkt cliché, maar hij liet me al in twee sessies inzien dat je de slingers in het leven toch echt zelf moet ophangen. Het was een eurekamoment: ik zou gewoon doen wat ik écht leuk vond.

Designkrabpalen en hondenloungebank

„Ik houd van dieren, ik word blij van mooie spullen en het ondernemerschap heeft me altijd getrokken: dus opende ik een exclusieve dierenboutique. Mijn zaak lag vlakbij de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Een moderne lifestyleboutique met gave hondenriemen, designkrabpalen voor katten en een hondenloungebank die je zo naast een designstoel van Le Corbusier kunt zetten.

„De eerste paar jaar gingen uitstekend en ik opende twee shop-in-shops, in het chique warenhuis Maison de Bonneterie in Amsterdam en Den Haag. Maar vanaf het zesde jaar begon de crisis erin te hakken en kelderde de omzet. Toen Maison de Bonneterie de deuren sloot, besloot ik ermee te stoppen.

Nadenken in Thailand

„Ik had geen vervolgplan en vertrok naar Thailand om na te denken en bij te komen van het ondernemerschapsavontuur. Gezien mijn achtergrond in communicatie lag een marketingfunctie voor de hand. Terug in Amsterdam kreeg ik al snel een baan als marketing en pr-manager bij het art’otel, de Amsterdamse vestiging van een hippe hotelketen. Het bevalt uitstekend. Ik geniet een grote vrijheid en ontwikkel evenementen zoals een Food & Art Market, de Bloody Mary Sunday Brunch en exposities. Mijn organisatietalent kan ik er dus in kwijt.”