Elke slachtpartij duurt zo’n vijf minuten

Space Jet – Online Space Games is een ouderwetse ruimteshooter in de traditie van Wing Commander en Descent. Maar dan zonder verhaal. De app bestaat enkel en alleen uit het afslachten van andere spelers in ruimtekerkhoven of astroïdegordels. En om eerlijk te zijn is het fijn dat Space Jet zo weinig om het lijf heeft. Het is bevredigend om tijdens deze digitale dogfights piloten vanuit de hele wereld in je vizier te krijgen en op te blazen, terwijl je tegelijkertijd vijandige laserstralen probeert te ontwijken. De besturing is eenvoudig: linksonder in het scherm zit het roer, rechts onderaan de vuurknop en daarnaast een balk waarmee je de snelheid van je schip kunt veranderen. Op een smartphone zitten deze onderdelen van de interface iets te dicht op elkaar, maar op een tablet moet je er geen problemen mee hebben duizelingwekkende manoeuvres uit te voeren. Elke slachtpartij duurt zo’n vijf minuten. Daarin kun je tijdelijke power-ups maar ook goud en zilver verzamelen om je schip aan te passen of een van de twintig ruimteschepen te kopen.