‘Drie jaar geëist tegen dominee om ontucht’

De verdachte zou gedurende drie jaar ontucht hebben gepleegd met een 15-jarig meisje, terwijl hij als vertrouwenspersoon werkte.

Beeld Google Maps

Tegen een dominee die werkte in het Zuid-Hollandse Oud-Beijerland is woensdag drie jaar cel geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Dat meldt RTV Rijnmond. De 46-jarige man uit Streefkerk zou tussen 2009 en 2012 een meisje misbruikt hebben, terwijl hij werkte als haar vertrouwenspersoon.

Naast de celstraf wordt de verdachte onder toezicht gesteld van de reclassering en er zou tevens een schadevergoeding zijn geëist.

Twitter avatar PaulVerspeek Paul Verspeek Justitie eist celstraf van drie jaar, waarvan half jaar voorwaardelijk. (effectief: 2 1/2 jaar) plus toezicht reclassering. #dominee

Toen de verdachte het misbruik zou hebben gepleegd, was hij predikant van de Hersteld Hervormde Gemeente in Oud-Beijerland. Vanuit die functie begeleidde hij het toen 15-jarige meisje, nadat zij was misbruikt door haar stiefopa. Het meisje deed op een zeker moment aangifte van het misbruik, vorig jaar werd de verdachte uit zijn ambt ontheven.