Doden na aanslag op Pakistaans poliocentrum

Pogingen om de ziekte uit te roeien worden tegengewerkt door onder anderen de Talibaan.

Pakistaanse gezondheidswerkers dienen een kind in Karachi onder bewaking poliodruppels toe.
Pakistaanse gezondheidswerkers dienen een kind in Karachi onder bewaking poliodruppels toe. Foto Rizwan Tabassum / AFP

Bij een aanslag op een poliocentrum in de westelijke Pakistaanse stad Quetta zijn zeker veertien mensen om het leven gekomen. Dat heeft de politie laten weten aan Pakistaanse media, meldt persbureau Reuters. Onder de doden zijn politieagenten die de medewerkers moesten beschermen.

Pakistan en Afghanistan zijn de enige landen waar polio nog endemisch is. Pogingen van de Pakistaanse regering om de ziekte uit te roeien worden echter tegengewerkt door de gelovige en bijgelovige ouders en de Talibaan.

De ontploffing zou woensdag een politiebus getroffen hebben. Er wordt nog onderzocht of het gaat om een zelfmoordaanslag. Zeker twintig mensen zijn gewond geraakt, melden bronnen bij de politie en het ziekenhuis.