Dode varkens op plek toekomstig azc Heesch

Het college van Bernheze sprak dinsdag over de eventuele komst van 500 vluchtelingen in Heesch.

Foto Ruud Rogier

In de Noord-Brabantse plaats Heesch hebben onbekende mensen twee dode varkens neergelegd op de plek waar een asielzoekerscentrum moet komen. Dat meldt Dtv, de lokale omroep van Oss en omstreken.

Uit protest is er een varken aan een boom gehangen en een varken op een transformatorhuisje gelegd, daaromheen staan spandoeken.

De gemeente heeft inmiddels de varkens laten weghalen, de spandoeken blijven staan, “omdat deze niet discriminerend zijn”, aldus de politie tegenover een journalist van Dtv Oss. Op de spandoeken staan leuzen als “volk zegt nee tegen AZC” en “Heesch is tegen AZC”.

Het college van B en W van Bernheze sprak dinsdagavond over de eventuele komst van maximaal 500 vluchtelingen in Heesch voor een periode van tien jaar. In Heesch, dat tegen Oss aan ligt, wonen ruim 12.000 mensen.

Twitter avatar roelkuilder Roel Kuilder De gemeente is gearriveerd om het varken weg te halen. https://t.co/qjvZTLaYcD

Varkenskoppen

Eind november werden bij de ingang van het terrein in Enschede waar een asielzoekerscentrum wordt gebouwd veertien varkenskoppen neergelegd. Negen varkenskoppen waren op het hek neergelegd, vier anderen lagen op de grond en eentje hing aan een stoplicht.