Dit is Tetris, maar dan in een cirkelvormig speelveld

In de afgrond storten met je pogostick of per ruimteschip laserstralen ontwijken: leuk. Maar gewoon lekker blokken roteren is nog wel het fijnst.

Deze variant op de aloude klassieker Tetris komt uit de koker van het Nederlandse Streef Games. Volgens de website van oprichter Peter Streef werd Rotatris bedacht als onderdeel van ‘#1GAM’, een campagne die mensen uitdaagt elke maand een nieuw spel te bedenken en te programmeren. Deze app voor Android- en iOS-apparaten was een van de drie hersenspinsels van team Streef. In al zijn eenvoud is Rotatris verrassend uitdagend en verslavend. Het is Tetris maar dan met een cirkelvormig speelveld. Het doel is even simpel: vallende blokken zo plaatsen dat er volledige rijen ontstaan, die vervolgens verdwijnen en punten opleveren. In plaats van de blokken bestuur je in Rotatris het speelveld, door te swipen. Door op het centrum van de cirkel te drukken roteer je de blokken. Ook na lang spelen blijft de besturing wat onwennig. Gek genoeg is dat geen minpunt, maar draagt het alleen maar bij aan de spanning. Groot pluspunt aan Rotatris is dat het spel je voortgang onthoudt, dus je kan na een onderbreking meteen weer verder spelen.