Derde safehouse in België gevonden van daders ‘Parijs’

In het appartement zijn vingerafdrukken en DNA-resten gevonden.

In de Brusselse deelgemeente Molenbeek is de politie op zoek naar betrokkenen bij de aanslagen in Parijs.
In de Brusselse deelgemeente Molenbeek is de politie op zoek naar betrokkenen bij de aanslagen in Parijs. Foto Yves Herman/Reuters

De terroristen die verantwoordelijk zijn voor de aanslagen in Parijs hadden een derde safehouse tot hun beschikking, waar zij weken voor de aanslag verbleven. Het appartement werd enkele weken geleden al ontdekt in Charleroi, maar het Belgische Openbaar Ministerie brengt het nieuws nu pas naar buiten.

In het safehouse zijn DNA-resten gevonden van Bilal Hadfi, die zichzelf op 13 november jl. opblies in Parijs. Ook vonden rechercheurs matrassen en vingerafdrukken van Hadfi en Abelhamid Abaaoud, een Belg die in Syrië heeft gevochten en wordt beschouwd als het brein achter de aanslag. Hij werd door de politie doodgeschoten in Saint-Denis in Frankrijk kort na de aanslagen.

Andere safehouses

Eerder werden al safehouses in Auvelais en in de Brusselse gemeente Schaarbeek gevonden. In de laatstgenoemde werden bommengordels gemaakt, die zijn gebruikt tijdens de aanslagen in Parijs. Dat appartement fungeerde ook na de aanslagen nog als safehouse waar de nog voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam uit Molenbeek zich mogelijk schuilhield. Hij wordt beschouwd als een van de hoofdverdachten van de aanslagen.