De Thuiskok: Gelakte zalm met wokgroenten

Illustratie Jet Peters
Illustratie Jet Peters

Eiwitten en koolhydraten gaan niet samen in een puur en gezond leven, schrijft Pascale Naessens in haar boek Puur Eten dat je gelukkig maakt 2. Vandaar de gezonde hoeveelheid boontjes in dit oosterse recept.

Naessens raadt tevens aan op niet te hoge temperaturen te wokken - dan bestaat de kans dat de olie en de ingrediënten verbranden. Met wat langer wokken op lagere temperatuur zijn recepten ook prima te bereiden, mits je continu blijft roeren.

Snijd de snijboontjes in lange stukken en de knoflook en gember in dunne plakjes. Wok de bonen 5 tot 7 minuten met de knoflook en de gember in flink wat kokosolie (of olijfolie). Giet een flinke scheut sojasaus en balsamico in een pan. Kruid de zalmfilets enkel met gedroogde tijm en wat peper. Leg de zalmstukken in de borrelende saus. Bak 2 minuten aan elke kant zodat de zalm binnenin nog rauw blijft. Serveer de zalm onmiddellijk met de boontjes.

Sam de Voogt