Blauw lelijk mormel met overdaad aan advertenties

Het is betreurenswaardig dat spellen van ontwikkelaar Nitrome vrijwel allemaal te herkennen zijn aan de overvloed aan schreeuwerige reclamevideo’s. Want het fraaie gestoorde concept van Gopogo, alsook verwante retrogames als Green Ninja: Year of the Frog en Endless Doves worden erdoor ontsierd. Je voelt je dan ook bijna gedwongen om de 4,26 euro neer te tellen om de advertenties te verwijderen. In Gopogo bestuur je een boos kijkend blauw monster op een pogostok. Door te swipen bepaal je de hoek en de richting waarin het lelijke mormel springt. Zo beweeg je je van het ene platform naar het andere en verzamel je munten. Vergis je niet, Gopogo is moeilijk. Dat is gek genoeg mentaal niet te verenigen met de eenvoudige opzet van het spel. Bereid je er maar op voor dat je de eerste tien minuten niet verder komt dan het eerste platform en keer op keer hopeloos in de afgrond stort. Moeizaam verzamelde munten kunnen gebruikt worden om aan nieuwe levens te komen. Of je bekijkt murw geslagen maar weer een advertentie.