Wilders volgt Israël en Donald Duck op tweede Twitteraccount

Ontdekking anoniem account door RTL biedt inkijkje in interesses PVV-voorman.

Wilders kijkt op zijn telefoon tijdens een vergadering van de Tweede Kamer.
Wilders kijkt op zijn telefoon tijdens een vergadering van de Tweede Kamer. Foto ANP / Koen Suyk

Geert Wilders blijft graag op de hoogte van nieuws uit Israël, is groot fan van Donald Duck en heeft nog altijd interesse in de gedachten van ex-PVV’ers. Dat is op te maken uit de lijst accounts die de PVV-leider op een tweede, anoniem Twitteraccount volgt, zo ontdekte RTL Nieuws.

Wilders is voor journalisten doorgaans lastig bereikbaar voor commentaar. Daarentegen is hij wel een veelvuldig gebruiker van Twitter. Via zijn officiële account op Twitter (600.000 volgers) volgt Wilders geen personen, organisaties en websites, waarschijnlijk om zijn voorkeuren voor de buitenwereld geheim te houden. Van andere fractieleiders, onder wie Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie), is wel zichtbaar wie ze op Twitter volgen.

RTL nam de lijst met door Wilders gevolgde accounts door en deed de komische ontdekking dat Wilders maar liefst 17 verschillende accounts van Donald Duck volgt, waaronder die van Katrien en Kwik, Kwek en Kwak. Verder volgt Wilders veel Israëlische media en politici, wat niet verwonderlijk is gezien zijn bewondering voor het land. Daarnaast blijft de Venlose PVV-voorman op de hoogte van updates van voetbalclub VVV en volgt hij het account van pornoster Kim Holland. Ook ex-PVV’ers, onder wie Louis Bontes en Hero Brinkman, staan nog op de online radar van Wilders.

‘Tweede account is ontzettend handig’

Wilders bevestigde de echtheid van zijn tweede account vanmiddag in de Kamer en kon lachen om de onthulling van RTL. Op de vraag waarom hij het account heeft antwoordde hij:

“Volgens mij hebben heel veel mensen een tweede account, dat is ontzettend handig. Ik vrees wel dat ik ‘m nu op moet heffen, er komen ongeveer duizend verzoeken per minuut binnen.”

De hele lijst volgers doornemen kan niet meer: Wilders heeft account inmiddels verwijderd, waarna al snel een parodie werd aangemaakt.