Washington Post onderzoekt nalatenschap 44 presidenten in podcast

Amerikaanse presidenten van 1789 tot nu worden door de krant onder de loep gelegd.

De verkiezingsstrijd barst in de VS in alle hevigheid los. The Washington Post duikt daarom in de nieuwe podcastserie Presidental in de geschiedenis van alle Amerikaanse presidenten. Prominenten als Bob Woodward nemen de lange reeks leiders onder de loep. Want wat is de invloed geweest van mannen als Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt of Harry Truman?

In 44 afleveringen telt krant als het ware terug tot Barack Obama, van 1789 tot 2016. De laatste aflevering van de podcast is vlak na de verkiezingsdag in november.

Twitter avatar washingtonpost Washington Post Introducing Presidential, a new Washington Post podcast. Subscribe today: https://t.co/2M18m2kTZs https://t.co/bEuGm3kTmf

De gastvrouw van de serie is journalist Lillian Cunningham. Ze gaat onderzoeken wat voor leiders deze mannen waren. Hoe gingen ze met crises om? Wat kan de nieuwe president van hen leren? En vooral: wat is hun nalatenschap?

De makers trapten zondag af met een uitzending over George Washington, die van 1789 tot 1797 aan de macht was:

Velen kennen zijn naam: naar hem werd de staat Washington vernoemd en uiteraard de hoofdstad van de VS. George Washington kwam met de Amerikaanse revolutie aan de macht. Hij was zelf partijloos, en hoopte nog dat de VS partijloos zouden blijven.

Hoe was het geweest om in het leger van George Washington te dienen? Of om hem te adviseren in het presidentschap? Prominente gasten, zoals de bekende Amerikaanse journalist Bob Woodward, nemen de luisteraars mee naar de bijzondere prestaties en eigenaardigheden van Washington.